«Τα πτώματα καίγονταν μαζί με τα δέντρα». Η αεροπορική τραγωδία με το το «Ιλιούσιν 18» που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

«Τα πτώματα καίγονταν μαζί με τα δέντρα». Η αεροπορική τραγωδία με το το «Ιλιούσιν 18» που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

Στις 29 Ιανουαρίου 1973, το «Ιλιούσιν 18» των Ηνωμένων Αιγυπτιακών Αερογραμμών γύρω στις 18:45, έκανε τον τελευταίο γύρο πάνω από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας έτοιμο να προσγειωθεί στην Κύπρο.

Οι επιβαίνοντες της πτήσης «ΜΣ 741» εκείνη την ημέρα, από το Κάιρο με προορισμό τη Λευκωσία, δεν θα έβλεπαν ποτέ το νησί της Αφροδίτης.

Το αεροπλάνο, επιχειρώντας την τελευταία στροφή, χτύπησε καθέτως σε μία κορυφογραμμή και εξερράγη.

Από τους 30 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα, δεν επέζησε κανείς.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.