Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό – «Έφυγε» ο Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό – «Έφυγε» ο Ολυμπιονίκης Μπάμπης Χολίδης

Ο δύο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης έφυγε στα 62 του χρόνια, σκορπίζοντας τη θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό.

Ένας «γίγαντας» της ελληνικής πάλης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Μπάμπης Χολίδης, δύο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 57 κιλών, στο Λος Άντζελες το 1984 και στη Σεούλ το 1988, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Μπάμπης Χολίδης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, τη στιγμή που πήγαινε την κόρη του σε μάθημα χορού. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή από ανακοπή.

Ο Μπάμπης Χολίδης, θεωρείται μαζί με τον Πέτρο Γαλακτόπουλο, οι δύο κορυφαίοι Έλληνες παλαιστές.

Με μια σειρά μεταλλιών σε ευρωπαϊκά, αλλά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Έλληνας παλαιστής που έφερε δύο χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τον αθλητισμό στη χώρα μας, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες για την αποστολή της χώρας μας.

Γεννήθηκε στο Καζακστάν από Έλληνες γονείς το 1956 και ήρθε στην Ελλάδα το 1965, όπου διέπρεψε με τον Άτλαντα Καλλιθέας και την Εθνική ομάδα.

Το κλειστό των Αχαρνών έχει πάρει το όνομα του, ενώ υπηρέτησε στην ΕΛΑΣ. Από το 1998 μέχρι το 2000, ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας στην πάλη.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα  και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA, αποτυπώνει την απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα διακυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την άποψη του εκλογικού σώματος τη δεδομένη στιγμή, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πάει προς λάθος κατεύθυνση.

BEST OF TOTHEMAONLINE