Επ.Εθελοντισμού: Εχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού στον κόσμο

Επ.Εθελοντισμού: Εχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού στον κόσμο

Η δημιουργία  αποθεμάτων αίματος για τις μεταγγίσεις των ατόμων με θαλασσαιμία και η ίδρυση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφώτισης (ΣΕΑΔ) οδήγησαν στο να καταφέρει η Κύπρος να είναι αυτάρκης στις ανάγκες αίματος και η δράση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας  να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού , στον κόσμο, ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, στο 2ο  Πανηγύρι αγάπης και προσφοράς του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου στη Λευκωσία.



Εξήρε το έργο και την δράση του Συνδέσμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη Θαλασσαιμία και την αιμοδοσία, την  εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέσων για αποτελεσματική θεραπεία της Θαλασσαιμίας σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα θεραπείας της νόσου, τη διαπαιδαγώγηση, κοινωνική προσαρμογή, επιμόρφωση, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική αποκατάσταση και γενική μέριμνα των πασχόντων και την  στήριξη και ενίσχυση των επιστημονικών κέντρων και κάθε εγκατάστασης οποιασδήποτε μορφής εξυπηρετεί τις χρόνιες θεραπευτικές ανάγκες των θαλασσαιμικών.

"Όλοι αναγνωρίζουμε την σημασία και την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Αυτή η προσφορά αποκτά ιδιαίτερη άξια όταν είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι εκδήλωση ανθρωπιάς  και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας, που σώζει ζωές. Η συμβολή του Συνδέσμου στην καλλιέργεια κουλτούρας εθελοντή αιμοδότη στον τόπο μας, ήταν ένα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του", ανέφερε ο Επίτροπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE