Ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης (29/5) η διαμαρτυρία στην Δευτερά για τις εργασίες δημιουργίας πρατηρίου καυσίμων, από ιδιωτική εταιρεία, πλησίον της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας με κίνδυνο την κατάρρευση και την δημιουργία σημαντικών καταστροφών στο Σπήλαιο.
Της Γεωργίας Παππούτα
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη μας δημοσίευση, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κάτοικοι της κοινότητας αλλά και ιερείς βρέθηκαν στο σημείο από τις 07:30 κρατώντας ένα φέρετρο και πανό. Ταυτόχρονα, με συνθήματα διαδήλωναν την αντίθεσή τους με τις εργασίες ιδιωτικής εταιρείας για ανέγερση πρατηρίου καυσίμων πλησίον του Σπηλαίου, οι οποίες ενδεχομένως να επιφέρουν την κατάρρευσή του.
Στο σημείο βρέθηκαν και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γιώργος Περδίκης, πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, από το ΔΗΚΟ και μέλη του ΕΛΑΜ.
Οι πιο πάνω προχώρησαν σε δηλώσεις τους με τις οποίες υποστηρίζουν τις κινήσεις των κατοίκων, αφού όπως αναφέρουν πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
Δείτε όλα όσα ανέφεραν τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα στα βίντεο του ThemaOnline από το σημείο:
Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.