ΕΛΛΑΔΑ

Βρυξέλλες: Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις κλιμακίων των 'θεσμών' με την ελληνική κυβέρνηση

Βρυξέλλες: Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις κλιμακίων των 'θεσμών' με την ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με κυβερνητική πληροφόρηση στην Αθήνα, ξεκινούν σήμερα τις εργασίες τους στις Βρυξέλλες, ώρα 14:00 τοπική, τα τεχνικά κλιμάκια όπως συμφωνήθηκε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, προκειμένου να υπάρξει κατ’ αρχάς μία εκτίμηση των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας και εν συνεχεία να καθοριστούν από κοινού συγκεκριμένες δράσεις.

Στα κλιμάκια αυτά, εκτός από στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, θα μετέχουν και στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ – κλιμάκια τα οποία ως τώρα αποκαλούνταν «τρόικα», καθώς επίσης και παράγοντες από τον ESM/EFSM.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει μέσω κύκλων του ότι η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, «χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία».

Πάντα κατά το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται, λέει, από κοινού με την ελληνική πλευρά, «θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην έναρξη των εργασιών στις Βρυξέλλες σήμερα, θα μετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης, λέκτορας Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος εφεξής λέγεται ότι θα έχει τον συντονισμό από την Αθήνα, ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, που θα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, και η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη.

Εν τω μεταξύ στο Παρίσι φέρεται να βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που θα συναντηθεί σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Σαπέλ.

Απόψε μεταβαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και αύριο Πέμπτη,  θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ  Άνχελ Γκουρία και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι κ.Τσίπρας και Βαρουφάκης θα μεταβούν μεθαύριο Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα για την κρίσιμη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top