Ποια είναι η Λεμεσιανή που κόσμησε την κυπριακή λίρα;

Ποια είναι η Λεμεσιανή που κόσμησε την κυπριακή λίρα;

Το 1862, η μοναχοκόρη της εύπορης και ευυπόληπτης οικογένειας Χ’ Στεφανή στη Λεμεσό, κάθισε σε μία καρέκλα μαζί με το γιο της. Απέναντί της βρισκόταν ο ιερομόναχος Διονύσιος Χριστίδης.

Ήταν η στιγμή που ο ζωγράφος του Άγιου Όρους εγκλώβισε την μορφή της Μαρίας Συμεωνίδου η οποία πέρασε στην αιωνιότητα όχι μόνο μέσω του πίνακα αλλά μέσω της κυπριακής λίρας.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE