ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ναού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ναού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρομακτική είναι η έκταση της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από 8,5 ώρες.

Οι πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί ο καθεδρικός ναός-σύμβολο της Γαλλίας αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα η διάσωση του κτίσματός της εν συνόλω, αλλά και των ιστορικών κειμηλίων που φυλάσσονται στους χώρους της.

Μολονότι αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση, εκτιμάται ότι στοιχεία της κατασκευής όπως τα χαρακτηριστικά κυκλικά παράθυρα με τις ζωγραφικές διακοσμήσεις (βιτρό) έχουν γλυτώσει.

Το ίδιο και ορισμένα άλλα στοιχεία που λειτουργούν σαν σήμα-κατατεθέν, όχι μόνο της Νοτρ Νταμ αλλά ολόκληρου του Παρισιού είναι οι χαρακτηριστικοί γρύπες, οι γλυπτές μορφές που δεσπόζουν σε διάφορα σημεία της εκκλησίας. Η φωτιά κρατήθηκε μακριά από τους δύο πύργους, οπότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι, έστω στο απώτερο μέλλον και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του μνημείου, οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα 387 σκαλοπάτια τους ως την κορυφή.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί και πυροσβέστες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να μεταφέρουν έγκαιρα έξω από την Παναγία των Παρισίων τα έργα τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE