Πρόθυμοι αγοραστές στην Ευρώπη για τουρκικά «Κόκκινα δάνεια»

Πρόθυμοι αγοραστές στην Ευρώπη για τουρκικά «Κόκκινα δάνεια»

Οι τουρκικές τράπεζες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα αυξανόμενα επισφαλή δάνεια μπορεί να βρουν πρόθυμους αγοραστές στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και στην International Finance Corp (IFC), σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ΕΤΑΑ και η IFC, ως ιδιωτικός επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι επίσης πρόθυμοι να κάνουν επενδύσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής τους για τη στήριξη τραπεζών στις χώρες στις οποίες λειτουργούν, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη των οργανισμών, σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η συντριβή της λίρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και η ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Μέσης Ανατολής καθιστά όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να αποπληρώσουν το χρέος τους, ιδίως αυτό σε ξένα νομίσματα, προκαλώντας επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών.

Η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της Τουρκίας εκτιμά ότι ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τη συνολική πίστωση ενδέχεται να αυξηθεί έως και 6% φέτος από 4,1% στο τέλος Φεβρουαρίου.

"Η ΕΤΑΑ ενδιαφέρεται για μεγαλύτερη εμπλοκή στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Τουρκία", δήλωσε ο Arvid Tuerkner, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας για την Τουρκία, απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Δεν έχουμε ακόμη καταθέσει πρόταση να επενδύσουμε σε ΜΕΔ ή σε όχημα ειδικού σκοπού, αλλά θα το εξετάζαμε και θα είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε εάν η δομή ικανοποιεί τις εμπορικές και ισχυρές τραπεζικές απαιτήσεις μας", ανέφερε.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Στην Κύπρο θα βρίσκεται εντός των επόμενων ημερών η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, σε μια προσπάθεια, για ένα ουσιαστικό διάλογο με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE