Νίτσα Χατζηγεωργίου: H όμορφη αγωνίστρια της ΕΟΚΑ που σαγήνευε τους Βρετανούς, έσωσε τον Αυξεντίου και βρέθηκε δολοφονημένη

Νίτσα Χατζηγεωργίου: H όμορφη αγωνίστρια της ΕΟΚΑ που σαγήνευε τους Βρετανούς, έσωσε τον Αυξεντίου και βρέθηκε δολοφονημένη

Τη θεωρούσαν μία «αδιάφορη» κομμώτρια. Κανείς δεν μπορούσε να υποπτευθεί τη Νίτσα...

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Στο κάτω κάτω της γραφής ήταν μία «άσχετη» νεαρή. Έτσι τη θεωρούσαν οι γείτονές της κι όσοι την γνώριζαν στην περιοχή. Η πανέμορφη κόρη του Αγίου Δομετίου, όπως ήταν γνωστή, ήταν κάτι περισσότερο από μία εντυπωσιακή κομμώτρια. Αγωνίστηκε στο πλευρό της ΕΟΚΑ χωρίς παράπονα και με το τέλος του αγώνα, περιφρονήθηκε και είχε τραγικό τέλος.

Στις 11 Μαρτίου 1968 εντοπίστηκε στραγγαλισμένη στο κρεβάτι της. Στο στήθος της κρατούσε μία Καινή Διαθήκη.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE