Για το ότι γίνεται προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για τον Συνεργατισμό, έκανε λόγο, φανερά ενοχλημένος ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της επιτροπής.
Ο κ. Γιώργος Αρέστη, που έγινε γνωστή η παραίτησή του από πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/3) στο «Πρωινό δρομολόγιο» του ΡΙΚ, σχολίασε αρχικά στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου σχετικά με την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντας την ως περιφρονητική και σημείωσε ότι έχει μετακινηθεί το κέντρο βάρους του θέματος.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Προδρόμου είχε δηλώσει ότι: «Ο καθένας είναι ελεύθερος φυσικά να κάνει τις επιλογές του. Η Κυβέρνηση είχε κάνει εκείνη την επιλογή, ο κ. Αρέστη παραιτείται, θα πρέπει να αντικατασταθεί».
Ο κ. Αρέστη σημείωσε ότι, παρά τις όποιες πιέσεις που δέχθηκε για να μιλήσει σχετικά με το πόρισμα της Ερευνητικής, δεν το έκανε, αφού θεωρεί ότι το πόρισμα μιλά από μόνο του και δεν θέλει να το σχολιάσει.
Θέλησε να σταθεί μόνο στους λόγους της παραίτησής του, λόγω και της έκτασης που πήρε το θέμα, μετά από δημοσιεύματα. «Όφειλα για λόγους αξιοπρέπειας» σημείωσε αρχικά, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Παραιτήθηκα γιατί αμφισβητούμε και προσωπικά, για το αποτέλεσμα του πορίσματος».
Σημείωσε ότι μέσα στο 2017, διορίστηκε πρόεδρος σε δύο επιτροπές και μάλιστα τα σχόλια που συνόδευαν τον τότε ορισμό του ήταν κολακευτικά, ωστόσο πως μπορούσε να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μιας επιτροπής του το Υπουργικό τον διόρισε, αφού αμφισβητείται.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε επιστολή που έλαβε από τον ΥΠΟΙΚ την 1η Αυγούστου 2017, στην οποία όπως είπε, μεταξύ άλλων γινόταν αναφορά προς το κύρος του και ότι ο κ. Γεωργιάδης, ήταν βέβαιος ότι θα εκπλήρωνε πλήρως την αποστολή που του είχε ανατεθεί.
«Απαξιώνουν το πόρισμα αλά καρτ» σημείωσε ο κ. Αρέστη και συμπλήρωσε επίσης ότι: «Έγινε προσπάθεια αποδόμησής του»
«Φτύσαμε αίμα για να τα βγάλουμε πέρα με μια τεράστια εργασία. Καλύψαμε μια περίοδο από το 1985 μέχρι το 2019 σχεδόν και γίνεται προσπάθεια αποδόμησης. Παίρνουμε αυτά που μας αρέσουν και αφήνουμε αυτά που δεν μας αρέσουν» είπε ακόμα ο κ. Αρέστη.
Επίσης, ο κ. Αρέστη, στάθηκε σε δύο «ατυχέστατες» όπως τις χαρακτήρισε αναφορές που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του και προς τα υπόλοιπα δύο μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής.
Η μία αφορούσε: «Όταν μας σύγκρινε με τους ιατροδικαστές που έκαναν λάθος με τον θάνατο της γυναίκας στην Πάφο από την Βουλγαρία».
Ο κ. Αρέστη, αναφέρθηκε και στην παραίτησή του από πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος στις 18 Απριλίου 2018.
Όπως είπε, τον Απρίλιο του 2018, απέστειλε επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ, ο οποίος τον είχε διορίσει ως πρόεδρος της επιτροπής, ζητώντας να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης του απάντησε ένα μήνα μετά ότι δέχεται την παραίτησή του.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αρέστη, η εν λόγω παραίτησή του, δεν έγινε γνωστή τότε. Συγχρόνως, όπως είπε, ήταν και πρόεδρος της Ερευνητικές Επιτροπής του Συνεργατισμού και ξαφνικά τον κάλεσαν στην βουλή για να εξηγήσει την εργασία του για την πρώτη επιτροπή. Τότε ξαφνιασμένος ρώτησε γιατί να εμφανιστεί στην Βουλή αφού έχει παραιτηθεί, ωστόσο επέμειναν. Τότε έπρεπε, σύμφωνα με τον ίδιο, να πει κάποια πράγματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
• Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Οδηγός κίνδυνος: Φόρτωσε με παλιοσίδερα το όχημα του και «έκοβε» βόλτες - Δείτε φωτογραφία
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις