Τα μαχαίρια του Γιώργου Τσιάππα στο Καϊμακλί που σου κόβουν την...ανάσα

Τα μαχαίρια του Γιώργου Τσιάππα στο Καϊμακλί που σου κόβουν την...ανάσα

Σε ένα από τα πολλά περίπτερα του Flea Market of Nicosia στο Καϊμακλί, θα συναντήσεις ένα ιδιαίτερα περίτεχνο περίπτερο. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα δεν έγκειται ούτε στην ομορφιά, ούτε στη σπανιότητα: έτσι κι αλλιώς, τα πάντα μέσα στο Flea Market, αποτελούν μοναδικά κομμάτια και το καθένα από αυτά φέρει την υπέροχα ρετρό δική του ιστορία.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο περίπτερο έχει κάτι διαφορετικό. Μυρίζει από μακριά ξύλο ελιάς και στα ράφια του δεν έχει κανένα παλιό αντικείμενο. Έχει μαχαίρια. Μαχαίρια όμως, όχι σαν αυτά που έχουμε οι πλείστοι στην κουζίνα μας, με την άχαρη πλαστική λαβή και την παγερά αδιάφορη λεπίδα. Έχει μαχαίρια χειροποίητα, προσεγμένα και γυαλισμένα, που η λεπτομέρειά τους σε κάνει να ζηλεύεις τις ώρες που τους έχει αφιερωθεί με τόση αγάπη και μεράκι. Το μεράκι του κύριου Γιώργου Τσιάππα από την Ακρόπολη της Λευκωσίας, που πριν δέκα χρόνια αποφάσισε να κάνει την αγάπη του, ασχολία με δάσκαλο το ίντερνετ.

 

Διαβάστε την συνέχεια στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE