Το θέμα της ακρίβειας των κυπριακών γεωργικών προϊόντων εγείρει ο Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος «ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΟΣ», σημειώνοντας πως σε φθαρτά όπως τομάτες και αγγουράκια, που αποτελούν βασικό έδεσμα για ένα νοικοκυριό, οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, που σε κάποιες περιπτώσεις, είναι και η διπλάσια σε σχέση με τη μέση τιμή τους, κατά την προηγούμενη βδομάδα.
"Ο λόγος της αύξησης, όπως ειπώθηκε από μεγαλέμπορες και μεσάζοντες, είναι η αυξανόμενη ζήτηση, ενώ η παραγωγή και προσφορά παραμένουν στα ίδια επίπεδα, κάτι που βέβαια, μετά από κάποιες έρευνες του Οικοαγροτικού, δεν ισχύει" σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.
Ο "ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΟΣ" καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και τις αγροτικές οργανώσεις να πορευθούμε με κοινό μέτωπο, σε μια προσπάθεια τερματισμού της όποιας εκμετάλλευσης στον γεωργό και τον καταναλωτή. "Απέναντι μας θα βρούμε μεγαλέμπορες και ίσως πολιτικά πρόσωπα, όμως το δίκιο είναι με το μέρος μας και με αυτό θα τους πολεμήσουμε", σημειώνει.
Από ΚΥΠΕ
Η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, υποδεικνύει την υποχρέωση που έχουμε, ώστε κατ’ ελάχιστον να φανούμε άξιοι συνεχιστές του δρόμου που έχει χαράξει, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα στον Μαχαιρά.