Μερικά αστεία πράγματα για τα Χριστούγεννα που θα θέλατε να ξέρατε

Μερικά αστεία πράγματα για τα Χριστούγεννα που θα θέλατε να ξέρατε

Ποιος είναι ο μέσος όρος σπιτιών που επισκέπτεται ο Αγιος Βασίλης για να δώσει τα δώρα του; Ποια είναι η πιο πολύτιμη χριστουγεννιάτικη κάρτα; Αυτά κι άλλα περίεργα.

Οι Γερμανοί έφτιαξαν τα πρώτα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα με  βαμμένα φτερά χήνας.   

Πόσα ξοδεύονται για χριστουγεννάτικα δέντρα;

Σύμφωνα με στοιχεία του 2010, στις Η.Π.Α. ο   μέσος όρος χρημάτων για τα χριστουγεννιάτικα δώρα  είναι 520 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 474 ευρώ, στη Γερμανία 270 ευρώ, στην Ιταλία 325 ευρώ, στη Γαλλία 366 ευρώ, στην Ισπανία 383 ευρώ και στην Ολλανδία 206 ευρώ. 

Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο που κόπηκε ποτέ ήταν  ύψους 67 μέτρων  και βρισκόταν τη δεκαετία του ’50 στο Εμπορικό Κέντρο Northgate στο  Σιάτλ,  στην Ουάσιγκτον. 

Στη Βολιβία γιορτάζουν τη Misa del Gallo ή αλλιώς τη  «Λειτουργία του κόκορα»  την παραμονή των Χριστουγέννων. Κάποιοι φέρνουν κόκορες στη νυχτερινή λειτουργία που συμβολίζουν την πεποίθηση ότι ο κόκορας ήταν το  πρώτο ζώο  που ανακοίνωσε τη Γέννηση του Ιησού. 

Πόσα σπίτια επισκέπτεται ο ΄Αγιος Βασίλης; 

Ο μέσος όρος των σπιτιών που επισκέπτεται ο Άγιος Βασίλης  κάθε δευτερόλεπτο  για να δώσει τα δώρα του είναι 832. 

Η πιο πολύτιμη χριστουγεννιάτικη κάρτα πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes, Wiltshire του Ηνωμένου Βασιλείου το 2001 για  20 χιλιάδες λίρες.  Η κάρτα αυτή είχε ζωγραφιστεί με το χέρι από τον illustrator  John Calcott Horsley  και είχε αρχικά σταλεί από τον εφευρέτη  Sir Henry Cole  στη γιαγιά του το 1843! 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.