ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: 'Παπά αγαπώ σε' - Έβγαλαν έξω από την αίθουσα τον πατέρα του Τζιωνή

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: 'Παπά αγαπώ σε' - Έβγαλαν έξω από την αίθουσα τον πατέρα του Τζιωνή

Αρκετά φορτισμένο το κλίμα στη δικαστική αίθουσα του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στη δικάσιμο της Τετάρτης (28/11) , για το διπλό φονικό Στροβόλου με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.  

Ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, ο οποίος ανήκει στην ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για εγκλήματα, είναι ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στην δίκη εντός δίκης. Έπειτα από υπόδειξη της Κατηγορούσας Αρχής, ο κ.Σιαμούτης εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο της ανάκρισης του Λοΐζου Τζιωνή στις 27/4.

Όπως είπε ο κ. Σιαμούτης μετά τα τρία σενάρια που κατέθεσε ο Λοΐζος Τζιωνής στους ανακριτές και αφού πρώτα τους ανέφερε πως είναι πρόθυμος να τους δείξει που βρίσκονται τα ρούχα και το φονικό όπλο, ανακριτές και κατηγορούμενος μετέβησαν στο σπίτι του Παύλου Τζιωνή, πατέρα του κατηγορούμενου.  

Μόλις κατέφθασαν στο σημείο ο Λοϊζος Τζιωνής παρέμεινε στο αυτοκίνητο και από εκεί τους έδειχνε τα σημεία που ήταν κρυμμένα τα τεκμήρια. Συγκεκριμένα τους έλεγε: “Τούτο εν το φουρνί που έβαλε μέσα τα ρούχα ο Λευτέρης, τζιαί τούτη η φοινιτζιά που εν το μασσιαίρι” αναφερόμενος στον αδελφό του, τον οποίο κατηγόρησε για τον φόνο σε ένα από τα τρία σενάρια που είχε καταθέσει.

Στο σημείο βρισκόταν και ο πατέρας του Λοΐζου Τζιωνή, από τον οποίο έλαβαν συγκατάθεση για έρευνα στον ευρύτερο χώρο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Λοχίας μαζεύτηκαν γείτονες και έγινε μια αναστάτωση με τον Τζιωνή να ζητάει να γίνονται διακριτικά οι έρευνες, έτσι ο Λοχίας τους ζήτησε να απομακρυνθούν.

Ο Τζιωνής μέσα από το αυτοκίνητο έκρυβε με ένα σακάκι τις χειροπέδες και το πρόσωπο του, ενώ η συνομιλία με το πατέρα του δεν πέρασε απαρατήρητη.  

Όπως ανέφερε ο Λοχίας, ο Τζιωνής είπε στον πατέρα τουπαπά αγαπώ σε και αυτός του απάντησε “ούλλα εννά πάν καλά”.  

Πριν συνεχίσει ο Λοχίας ανέφερε πως εντός της δικαστικής αίθουσας βρίσκεται και ο Παύλος Τζιωνής, έτσι υπήρξε μια αναστάτωση με τον δικαστή να ζητά να βγει εκτός της αίθουσας, εφόσον θα χρησιμοποιηθεί σαν μάρτυρας στην υπόθεση και δεν δικαιούται να παρευρίσκεται. Ο δικαστής απόρησε με το γεγονός πως κανένας δεν είχε εξηγήσει στον πατέρα του Τζιωνή τις νομικές διαδικασίες.  

Η δικάσιμος κράτησε περίπου τρεις ώρες και διακόπηκε μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, η συνέχεια με την μαρτυρία του κ.Σιαμούτη θα είναι την Παρασκευή (30/11).  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top