ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τρία διαφορετικά σενάρια από Τζιωνή -«Εν κοπέλλι του Αλεξουθκιού, εννά σας τον δώκω;»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τρία διαφορετικά σενάρια από Τζιωνή -«Εν κοπέλλι του Αλεξουθκιού, εννά σας τον δώκω;»

«Αφήστε με να σας τα πω εγώ», έλεγε πριν καταθέσει στους ανακριτές ο Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος φέρεται να προέβαλλε διάφορα σενάρια, πριν καταλήξει στο τελικό.

Της Γεωργίας Παππούτα

Τρία διαφορετικά σενάρια έδωσε στην Αστυνομία, ο Λοΐζος Τζιωνής όταν κατέθεσε στις 27/4 για την υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου, σύμφωνα με τον Λοχία Σάββα Σιαμούτη, ο οποίος είναι ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στην δίκη εντός δίκης την Τετάρτη (28/11).

Πρώτο σενάριο

Αρχικά είχε εμπλέξει δύο αδελφούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο συμβίος της αδελφής του Τζιωνή.

Όπως είπε στους ανακριτές ο 33χρονος, λίγες ημέρες πριν την διάπραξη του εγκλήματος, ο Τζιωνής είχε επισκεφθεί τους δύο αδελφούς και τον ρώτησαν αν γνωρίζει κάποιο σπίτι για να γίνει ληστεία. Ο ίδιος αντιστάθηκε και όπως είπε, τον απείλησαν με όπλο «περίστροφο γεμιστήρα» (σ.σ. προφανώς εννοούσε πιστόλι, όπως εξήγησε ο ανακριτής) ανάφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, είπε ότι ενέδωσε και έδωσε τα στοιχεία του σπιτιού του ζεύγους Χατζηγεωργίου, που το γνώριζε αφού παλαιότερα είχε κάνει τοποθέτηση σσυρτών στα παράθυρα της εν λόγω οικίας. Συμφώνησε, μάλιστα, να τους πάρει στο συγκεκριμένο σπίτι με το όχημα του παππού του και ο ένας από τα αδέλφια, καθόταν στο πίσω κάθισμα γερμένος και τον σημάδευε με όπλο, ενώ αυτός οδηγούσε.

Ο Τζιωνής αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκε ποτέ στο σπίτι στον Στρόβολο, αλλά στάθμευσε το όχημά του από πίσω και έδειξε στα δύο αδέλφια ποιο ήταν και αυτοί κατέβηκαν, και επειδή καθυστέρισαν να επιστρέψουν εκείνος έφυγε από το σημείο.

Υποστήριξε μάλιστα ότι, έδωσε στον έναν το σπαθί τύπου σαμουράι, αλλά κράτησε την θήκη για να είναι βέβαιος ότι θα του το δώσει πίσω!

«Μας έλεγε περιγραφές που έδειχναν άτομο που ήταν στην σκηνή», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε να εξιστορεί όλα όσα τους ανέφερε ο Τζιωνής.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης, ότι τα δύο αδέλφια σκαρφάλωσαν από την κληματαριά και πέτυχαν είσοδο στην οικία από το παράθυρο του μπάνιου.

Τα γύρισε μετά

O Λοχίας που κατέθεσε, στην συνέχεια είπε ότι ρώτησαν τον Τζιωνή αν μπήκε στο σπίτι, γιατί εκεί που ισχυρίστηκε ότι στάθμευσε, δεν μπορούσε να ξέρει τόσες λεπτομέρειες.

Τότε, τα άλλαξε, και είπε ότι ο ένας από τα αδέλφια μπήκε στο σπίτι και ο Τζιωνής τον ακολούθησε και τον είδε να μαχαιρώνει τον Χατζηγεωργίου.

Τους είπε μάλιστα ότι, πάλεψε με τον έναν εκ των αδελφών που ήταν στο σπίτι και ισχυρίστηκε ότι είχε κτυπήματα στην πλάτη και στο πόδι από την πάλη. Τους έδειξε και κτυπήματα που είχε.

Ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο σπίτι από ένα συρόμενο παράθυρο της κουζίνας, από όπου μετακίνησε γλάστρες. Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέφερε πως, λόγω του ότι δεν πίστευαν τον Τζιωνή, αυτός πήδηξε πάνω στο γραφείο του Τμήματος και τους είπε: «Τωρά πιστεύκετε με ότι εμπήκα;». Επίσης, τους είπε ότι είναι γνώστης πολεμικών τεχνών. «Γνωρίζω σιαολί» τους είπε και τους έδειχνε τι μπορεί να κάνει.

«Μας τα έλεγε με τόση λεπτομέρεια που πιστεύαμε ότι κατά 99% είναι αυτός που φόνευσε», είπε ο Λοχίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περιγραφή που έδωσε ο Τζιωνής με την στάση που εντοπίστηκε νεκρή η Ντίνα Σεργίου. «Έδειχνε ένα πρόσωπο το οποίο ήταν κάποια ώρα στην σκηνή», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Πάντως, ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος γλίτωσε τον γιό του ζεύγους από βέβαιο θάνατο, επειδή πήρε τον μικρό στο υπόγειο. Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είπε μάλιστα ότι είχε γονατίσει στο άψυχο σώμα του Χατζηγεωργίου και του έκανε μαλάξεις.

Δεύτερο σενάριο:

Στο τέλος, ο Τζιωνής είπε στον ανακριτές ότι δεν εμπλέκονται τα δύο αδέλφια και είπε ότι ο δράστης ήταν ο Μάριος Χατζηξενοφώντος (τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση).

Σύμφωνα με τον Λοχία, όταν τον ρώτησαν γιατί είπε άλλα στην αρχή, ο Τζιωνής είπε θυμωμένα: «Ο Μάριος εν κοπέλλι του Αλεξουθκιού, νάμπου θέλετε, να σας των δώκω;».

Να σημειωθεί ότι ο Τζιωνής λέγοντας "Αλεξούι" αναφερόταν στον γνωστό επιχειρηματία, Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ως γνωστόν, εναντίον του τελευταίου σχεδιαζόταν εγκληματική ενέργεια (βλ. σχέδιο εκτέλεσης του από Σέρβους), ενώ προσφάτως ασχολήθηκαν μαζί του οι Αρχές για διάφορα ζητήματα που είχαν να κάνουν και με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε.

Τρίτο σενάριο:

Σε ένα άλλο σενάριο που έδωσε στους ανακριτές ο Λοΐζος Τζιωνής, ενέπλεξε τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού (τελεί επίσης υπό κράτηση για την υπόθεση).

«Τρων με οι τύψεις, γι’ αυτό εννά σας τα πω ούλλα, τζιαί μετά εν να πάμε να σας δώκω τζιαί το μασιαίρι τζιαί τα ρούχα που εφορούσα, ούλλα», φέρεται να είπε στο τέλος ο Τζιωνής.

«Είχα ανάγκη που ριάλια για να συντηρήσω την φίλη μου την Σάρα τζιαό το κοπελλούι μου που έχω που άλλη γυναίκα. Ο αρφός μου έσσιει τζιαί τζείνος ένα μωρό…», είπε αρχικά.

«Ο αρφός μου επίεζε με ότι θέλει λεφτά… ερώτησεμε αν ηξέρω κανένα σπίτι τζιαι εθυμήθηκα το σπίτι του Χατζηγεωργίου», ισχυρίστηκε.

«Έτσι, επήαμε τζιείνη την νύχταν. Εφκήκεν ο αρφός μου πάνω που την κληματαρκά, τζιαί εμπήκεν που το παράθυρο του μπάνιου», είπε.

«Ο αρφός μου, άνοιξε μου που την κουζίνα με τον μιτσή τον γιο… Ήταν γεματωμένος τζιαί επήραμεν τον μιτσήν κάτω στο υπόγειο», συμπλήρωσε και συνέχισε: «είπε μου ότι εσκότωσε τζιαί τους θκυό».

«Επειδή έδειξε την προθυμία του να μας δείξε τα τεκμήρια, σταματήσαμε την ανάκριση», κατέληξε ο μάρτυρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top