Όλα έτοιμα για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου – Λεύκας

Όλα έτοιμα για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου – Λεύκας

Γύρω στις 12:00 μεσημέρι της Δευτέρας (12/11) ανοίγουν τις πύλες τους, δύο νέα σημεία διέλευσης προς τα κατεχόμενα.

Στη Δερύνεια, θα ανοίξει για πρώτη φορά μετά την εισβολή η λεωφόρος Αμμοχώστου.

Η συμφωνία για της διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, που σημειώνεται ότι είναι το όγδοο και το ένατο σημείο,  επήλθε στις 26 Οκτωβρίου σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Θυμίζουμε ότι, μετά την απόφαση για την διάνοιξή τους, πραγματοποιήθηκαν δύο ειρηνικές διαμαρτυρίες στο οδόφραγμα Δερύνειας. Από την οικογένεια το δολοφονηθέντα, Σολωμού Σολωμού και από το ΕΛΑΜ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί αποφασιστικά προς μια ουσιαστική στρατηγική αυτονομία, ενισχύοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, με θέμα τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE