Ενημερώνει Εθνικό Συμβούλιο για Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ενημερώνει Εθνικό Συμβούλιο για Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας (12/11) συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για την συνάντησή του με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ και για τη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε: «τουλάχιστον από ελληνοκυπριακής πλευράς, ο ξεκάθαρος στόχος είναι όπως οι νέες επαφές Λουτ τόσο στην Κύπρο όσο και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές, γίνουν το συντομότερ».

Σημειώνεται ότι απάντησε καταφατικά σε ερώτηση, κατά πόσο οι όροι αναφοράς υπερβαίνουν το πλαίσιο Γκουτέρες.

«Πρόκειται για τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, πολλές από αυτές σημαντικότατες, που για πρώτη φορά επιτυγχάνονται. Επιπλέον, πρόσθεσε, είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και κάποια άλλα δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών, με πραγματική προοπτική θετικής κατάληξης», είπε. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση του Φαίδωνα Φαίδωνος, αφού μετά την λήψη της επιστολής από την Αστυνομία, το ΥΠΕΣ προχώρησε άμεσα και έθεσε σε αργία τον ίδιο αλλά και τον δήμαρχο Λευκονοίκου.

BEST OF TOTHEMAONLINE