Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό σε άσκηση

Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό σε άσκηση

Ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 συνετρίβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Αίγυπτο το Σάββατο 3/11, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την κρατική United Aircraft Corpοration.

Το αεροσκάφος είχε προμηθεύσει η Ρωσία στην Αίγυπτο στο πλαίσιο ενός εμπορικού συμβολαίου το 2018, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία πρόσθεσε πως ο αιγύπτιος πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το εκτινασσόμενο κάθισμα.

«Γνωρίζουμε τις τελευταίες πληροφορίες για τη συντριβή ενός MiG-29M που ανήκει στον αιγυπτιακό στρατό. Οι ειδικοί τεχνικοί μας θα μεταβούν σύντομα στην Αίγυπτο προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα», ανέφερε η ρωσική αεροπορική εταιρία.

Η εταιρία, που συνενώνει κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις κατασκευής στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, δεν ανέφερε πιθανές αιτίες για τη συντριβή και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει 46 μαχητικά MiG-29 στην Αίγυπτο, βάσει μιας συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2015, είχε γράψει τότε η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη δύο πηγές στην αεροπορική βιομηχανία.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών - Ονόματα κατά επαρχία

ΔΗΣΥ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών - Ονόματα κατά επαρχία

Στόχο όπως κλείσουν τα ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έχει ο ΔΗΣΥ, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία, νωρίς το Φθινόπωρο, αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

BEST OF TOTHEMAONLINE