ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο δικηγόρος που αθώωσε την Έφη Ηροδότου

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο δικηγόρος που αθώωσε την Έφη Ηροδότου

Στο εδώλιο θα βρεθεί δικηγόρος από την Λεμεσό. Ήταν αυτός που ως συνήγορος υπεράσπισης, αθώωσε την Έφη Ηροδότου, στην πρώτη δίκη που έγινε για την πολύκροτη υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, που στοίχησε τη ζωή στον Αιμίλιο Ιωάννου.

Ο δικηγόρος, που αντιμετωπίζει 10 συνολικά κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και επηρεασμό μάρτυρα, θα τεθεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, εκείνο το οποίο του αποδίδεται, είναι ότι προσέγγισε μάρτυρα και τον επηρέασε προκειμένου να δώσει ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο, υπέρ της πελάτισσάς του.

Για την υπόθεση, τέθηκε προηγουμένως ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης ο εν λόγω δικηγόρος ωστόσο αθωώθηκε. Το 2015 ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε άφεση η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη (4/10). Το Εφετείο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση και διέταξε όπως εκδικαστεί ξανά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Εφετείο κατέληξε στην έκδοση διαταγής για επανεκδίκαση από άλλο δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, υποδεικνύοντας ότι, «μας έχει προβληματίσει ο τρόπος αντίκρισης του θέματος, πλην, όμως, οι παραλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με τον αντιφατικό και ταυτόχρονα ανορθόδοξο τρόπο συγγραφής της απόφασης, η οποία, όμως, απολήγει να μην είναι μόνο θέμα τύπου αλλά και ουσίας, με την πρόωρη κατάληξη σε ευρήματα και συμπεράσματα ως προς την αθωότητα ή μη του εφεσίβλητου, πριν την αξιολόγηση ολόκληρης της μαρτυρίας, δημιουργεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο το οποίο δεν μπορεί να υπερπηδηθεί, παρά μόνο με την επανεκδίκαση της υπόθεσης από άλλο δικαστή».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top