Πρόεδρος πΓΔΜ: «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Πρόεδρος πΓΔΜ:  «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για «αδικία» και χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του, Μίλος Ζέμαν, ο Ιβάνοφ επέκρινε τις Βρυξέλλες ότι τηρούν «δυο μέτρα και δύο σταθμά» απέναντι στην πΓΔΜ.

«Υπάρχουν χώρες που έχουν άλυτα διμερή ζητήματα που είναι ήδη μέλη της ΕΕ», είπε, αναφερόμενος στη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

Eπίσης τόνισε: «Σε αυτές τις χώρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΕΕ, ενώ στην "Μακεδονία" δεν επετράπη ποτέ η έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».

Eπιπλέον είπε: «Το γεγονός είναι ότι το δημοψήφισμα απέτυχε», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή συμφωνία μεταξύ της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE