ΛΑΡΝΑΚΑ -ΑΠΑΓΩΓΗ 11ΧΡΟΝΩΝ: Σάλος στο σχολείο των παιδιών – «Γιαγιά τι έγινε;» - Το μήνυμα στα κινητά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ -ΑΠΑΓΩΓΗ 11ΧΡΟΝΩΝ: Σάλος στο σχολείο των παιδιών – «Γιαγιά τι έγινε;» - Το μήνυμα στα κινητά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης 25/09 στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων της επαρχίας Λάρνακας όπου απήχθησαν δυο ανήλικα παιδιά.

Της Μαρινέλας Παναγιώτου

Έντρομοι γονείς μετέβησαν στο δημοτικό σχολείο από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την απαγωγή των δυο 11χρονων παιδιών, για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τον χώρο.

Πολλοί είναι εκείνοι που μετέβησαν στη σκηνή για να ενημερωθούν για το περιστατικό ενώ όπως πληροφορούμαστε ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου απέστειλε μήνυμα στους γονείς των μαθητών που τους ενημέρωνε για την απαγωγή των παιδιών, ενώ παράλληλα τους παρακαλεί να διαχειριστούν την κατάσταση με ψυχραιμία.

Πέραν των γονέων πολλοί παππούδες μετέβησαν στο σημείο για να παραλάβουν τα εγγονάκια τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση μικρής που ρωτούσε την γιαγιά της: «Γιαγιά τι έγινε;» με την γυναίκα να την καθησυχάζει πως δεν έγινε τίποτα: «βγάλουν φωτογραφίες να τα βάλουν στα περιοδικά».

Πέραν τούτου άλλο παιδί, που μετέβη η μητέρα του να το παραλάβει, την ρωτούσε για ποιο λόγο σχόλασαν πιο νωρίς και τι γινόταν στο σχολείο της.

Γονείς παρότρυναν άλλους γονείς να πιάσουν τα παιδιά τους από το σχολείο αναφέροντάς του: «Kαλύτερα πιάστε τα. Γίνεται ένα πανδαιμόνιο μέσα, έσσιει αστυνομικούς».

Πολλοί ήταν εκείνοι που φοβούμενοι και για τα δικά τους παιδιά τους έλεγαν να μην μπαίνουν σε οχήματα ξένων.

Χαρακτηριστική περίπτωση που πατέρας ανέφερε στο παιδί του: «Eσύ σε αυτοκίνητο ξένο δεν μπαίνεις. Άκουσες; Είσαι σοβαρός εσύ».

Μένος και εναντίον των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο σημείο εξαπέλυσαν γονείς, οι οποίοι παραπονιούνταν έντονα να μην δείχνουν τα παιδιά τους οι κάμερες και οι φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE