ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Υιοθετούν την πρόταση του ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικοί» - Τι εκτιμούν και τι θα ζητήσουν στο ΑΚΕΛ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Υιοθετούν την πρόταση του ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικοί» - Τι εκτιμούν και τι θα ζητήσουν στο ΑΚΕΛ

Συνάντηση με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν το πρωί της Δευτέρας (24/9) οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Εν τη απουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι βουλευτές Παύλος Μυλωνάς, Χρίστος Ορφανίδης, Πανίκος Λεωνίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης, ο Γενικός Γραμματέας, Άθως Αντωνιάδης και άλλοι.

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά, αναφέρθηκε ότι «υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του κόμματος».

Ζήτησαν δε στήριξη στις επόμενες μέρες από το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μετά την «τεχνητή κρίση» των πιστώσεων και των απαλλαγών, θα συζητηθούν πιο σημαντικά ζητήματα, όπως η αξιολόγηση και το μέλλον του δημοσίου σχολείου.

Αυτό παραδέχθηκε ο Φίλιος Φυλακτού, πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ενώ ο Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε ότι «θεωρώ ότι η πρόταση του ΔΗΚΟ είναι αποδεκτή».

Στις 15:00, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThemaOnline, οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν από τον κ. Κυπριανού να υιοθετήσει επίσης την πρόταση του ΔΗΚΟ, ώστε να «δυναμώσει» το διαπραγματευτικό τους χαρτί.

Ακολούθως, θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Με βάση την τελευταία εξέλιξη, στο τραπέζι υπάρχουν τρεις προτάσεις, της ΣΕΚ, των οργανωμένων γονέων, αλλά και του ΔΗΚΟ, με την τελευταία να προσεγγίζεται θετικά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Βέβαια, η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στην πρόταση της 6ης Σεπτεμβρίου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμμένει στο ότι η συζήτηση προτάσεων δεν ωφελεί στην εκτόνωση της κρίσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE