ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πυρετός στο παρασκήνιο – Τρεις προτάσεις στο τραπέζι

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πυρετός στο παρασκήνιο – Τρεις προτάσεις στο τραπέζι

Συνεχίζονται τη Δευτέρα (24/9) οι παρασκηνιακές διεργασίες για εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία.

Στις 9:00 το πρωί οι ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ θα έχουν συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΚΟ και στις 15:00 με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Ακολούθως, στις 16:30 θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Την Κυριακή (23/9) οι οργανωμένοι γονείς επέδωσαν την πρότασή τους στις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Οι οργανωμένοι γονείς τόνισαν την ανάγκη επίτευξης ενός έντιμου συμβιβασμού, ο οποίος θα εκτονώσει την κρίση και θα οδηγήσει σε θεσμικό και παραγωγικό διάλογο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο.

Η πρόταση αναμενόταν να επιδοθεί και στη Διυπουργική Επιτροπή.

Επί τραπέζης υπάρχουν, επίσης, η πρόταση της ΣΕΚ και η μεσολαβητική πρόταση του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δήλωσε ότι η πρόταση των οργανωμένων γονέων συνδυάζει την πρόταση της ΣΕΚ, ενώ η πρόταση του ΔΗΚΟ είναι κοντά στη δική τους πρόταση.

«Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με τη Διυπουργική Επιτροπή στις 6 Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση που κατέθεσε η ΣΕΚ και αναμένει την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο κύριος Προδρόμου χαρακτήρισε αντιπαραγωγική την παρουσίαση άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να θέσει σε εφαρμογή τις παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και κυρίως να αρχίσει ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.