ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Αντιπαραγωγική η συζήτηση προτάσεων» - Εμμένει στην 6η Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Αντιπαραγωγική η συζήτηση προτάσεων» - Εμμένει στην 6η Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση

Τη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων για τον τερματισμό της κρίσης στην Παιδεία σχολιάζει η κυβέρνηση.

Με γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό αυτό το σκεπτικό και τονίζει ότι η θέση της Κυβέρνηση είναι ότι αποδέχεται τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη «να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε» και αναμένει την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αυτούσια η δήλωση:

Σε σχέση με δηλώσεις, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι αποδέχεται, σέβεται και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από εντατικές διαβουλεύσεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών με τη Διυπουργική Επιτροπή, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με προτάσεις για διαμεσολάβηση και ένα κάποιο συμβιβασμό, προκειμένου να τερματισθούν τα μέτρα που λαμβάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση που κατέθεσε η Σ.Ε.Κ. Αναμένοντας τη θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την πρόταση εκείνη, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν ωφελεί η εμφάνιση διαφόρων άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών. Η παράλληλη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων δεν μπορεί να είναι παραγωγική.

Η Κυβέρνηση παραμένει διατεθειμένη να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και, κυρίως, να ξεκινήσει ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος που θα ασχοληθεί συνολικά με τα μεγάλα θέματα, με στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE