ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ενώπιον «δικαστηρίου» οι πέντε Αιγύπτιοι – Παιχνίδια εξουσίας από τις κατοχικές αρχές

ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ενώπιον «δικαστηρίου» οι πέντε Αιγύπτιοι – Παιχνίδια εξουσίας από τις κατοχικές αρχές

Στα μπουντρούμια του Αττίλα παραμένει το πενταμελές πλήρωμα του σκάφους «Γεια σου καΐκι μου, Άι Νικόλα».

Απήχθησαν παράνομα την Παρασκευή (21/9) από τον κατοχικό στρατό, ενώ ψάρευαν σε διεθνή ύδατα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη.

Το Σάββατο (22/9) το παράνομο δικαστήριο της Κερύνειας διέταξε την τριήμερη κράτησή τους και αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου την Τρίτη (25/9) ενώπιον των κατοχικών αρχών.

Την Κυριακή (23/9) απαγόρευσαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», Άριστο Αριστείδου, να επισκεφθεί τους ψαράδες μαζί με τον Ελληνοκύπριο καπετάνιο του αλιευτικού.

Παιχνίδια φαίνεται να παίζουν οι αρχές του ψευδοκράτους, καθώς δημοσιεύθηκε μια πληροφορία περί μεταφοράς των πέντε ψαράδων στο Στρατοδικείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Ωστόσο, ενημέρωσαν τον κ. Αριστείδου ότι θα οδηγηθούν ενώπιον του παράνομου Επαρχιακού Δικαστηρίου Κερύνειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE