ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Ορίστηκε ομάδα διαπραγμάτευσης για κοίτασμα «Αφροδίτη» - Ποιοι την αποτελούν

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Ορίστηκε ομάδα διαπραγμάτευσης για κοίτασμα «Αφροδίτη» - Ποιοι την αποτελούν

Τη δημιουργία ομάδας διαπραγμάτευσης για τα κέρδη του κοιτάσματος «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Μιλώντας από την προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, εξήγησε ότι έχουν παραληφθεί επιστολές από την κοινοπραξία Noble-Shell-Delek για επαναδιαπραγμάτευση.

Η επαναδιαπραγμάτευση αφορά στην αύξηση των κερδών τους από το κοίτασμα «Αφροδίτη» για το οποίο υπάρχει συμφωνία για το φυσικό αέριο με την Αίγυπτο.

Ο κ. Λακκοτρύπης, με την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, μίλησε για ανάπτυξη το συντομότερο δυνατόν.

Είπε εξάλλου ότι ορίστηκε διαπραγματευτική ομάδα που θα συνεννοηθεί με την κοινοπραξία στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης.

Η ομάδα αποτελείται από τον Υπουργό Ενέργειας, τον Υπουργό Οικονομικών, συμβούλους των υπουργείων και τη Νομική Υπηρεσία.

Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση για νηφαλιότητα λόγω της ευαίσθητης συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE