ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή στρατηγική Κύπρου-Ελλάδας για ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κοινή στρατηγική Κύπρου-Ελλάδας για ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

Την υιοθέτηση κοινής στρατηγικής, αλλά και σύσταση μιας διακρατικής Επιτροπής Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εισηγήθηκαν προς τους αρμόδιους φορείς Ελλάδας και Κύπρου εξειδικευμένοι επιστήμονες, που συμμετείχαν σε στρογγυλή Τράπεζα για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό, στις 30 Μαΐου, στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συμμετείχαν πολιτικοί, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Κυπριακής Πολιτείας , διεθνών Οργανισμών, Πανεπιστημίων, Εκκλησίας και μεγάλων Ιδρυμάτων

Το θέμα της Στρογγυλής Τράπεζας ήταν ο Ψηφιακός Ελληνικός Πολιτισμός και η δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, διοργανώθηκε από τους Διοργανωτές Φορείς των Συνεδρίων EuroMed στην Ελλάδα και Κύπρο,  που είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και  εξειδίκευση.

Τους επίσημους καλεσμένους, αλλά και τους συνέδρους από την Ελλάδα και Κύπρο, καλωσόρισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Δικτύου `Περραιβία" κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας , ο οποίος και ενημέρωσε όλους για την μέχρι σήμερα πορεία της προσπάθειας αυτής, αλλά και των διοργανώσεων που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν από την Οργανωτική Ομάδα των Συνεδρίων EuroMed, προς την κατεύθυνση της Ψηφιοποίησης του Ελληνικού Πολιτισμού, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Αναφέρεται, επίσης, ότι στην επιστημονική συνάντηση στην πρεσβεία της Κύπρου, της 2η κατά σειρά, έλαβαν μέρος εκατό (100) επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, ως εκπρόσωποι κρατικών Φορέων, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων και Κοινωνίας των Πολιτών, που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό, που παίρνουν αποφάσεις και διαμορφώνουν πολιτικές πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της διάσωσης και ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσω των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Στο τέλος των εργασιών διαμορφώθηκε από τους συμμετέχοντες, μια Διακήρυξη Αρχών, πάνω στο τεράστιο θέμα της ψηφιοποίησης, το οποίο και θα διαβιβαστεί στους θεσμικούς Φορείς Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να εξετασθούν όλοι εκείνοι οι τομείς, στους οποίους πρέπει να υπάρξει κοινή στρατηγική, αλλά και να συσταθεί μια διακρατική Επιτροπή Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top