Αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε πριν το κολύμπι – Ποιες οι συνέπειες αν δεν το τηρήσουμε – Απαντά ειδικός στο ThemaOnline
Ζέστη και παραλία πάνε μαζί.
Ζέστη και παραλία πάνε μαζί.
Τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως προβληματίζει η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής του στελέχους Όμικρον, του κορονοϊού με την ονομασία Eris, η οποία φαίνεται να εξαπλώνεται στην «καρδιά» του καλοκαιριού.
Πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν να «κλειδώσουν» το επιτόκιο τους κάνοντάς το σταθερό προτού ανέβει περισσότερο, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκτόξευση των δόσεων τους κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο δίλημμα για τον κάθε πολίτη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Οικονομολόγου Γιάννη Τελώνη στο ThemaOnline.
Η διατροφή τους μήνες του καλοκαιριού είναι σαφώς πιο ελαφριά αφού εντάσσουμε και καλοκαιρινά φρούτα όπως καρπούζι, πεπόνι αλλά και σαλάτες οι οποίες είναι πιο δροσερές και μας γεμίζουν ενέργεια.
Αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο ThemaOnline.
Και ενώ διανύουμε τον πιο πολυζήτητο μήνα καλοκαιρινών διακοπών τρέχοντας στις παραλίες, οι ναυαγοσώστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης των πύργων.
Για χάος και έλλειψη επαρκούς συντονισμού έκανε λόγο στις δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών, Νικόλας Προδρόμου αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού την Παρασκευή αλλά και την αναζωπύρωση που σημειώθηκε την Κυριακή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βοήθησε ο Θεός που γύρισε ανάποδα τον αέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Νέες αυξήσεις θα φέρει ο Αύγουστος τόσο στα τρόφιμα όσο και στα καύσιμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Κατανωλωτών στο ThemaOnline, Μάριου Δρουσιώτη.
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που περιμένουν μικροί και μεγάλοι για να κάνουν τις διακοπές τους και να ξεκουραστούν.
Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση των εργατικών ατυχημάτων που γνωστοποιούνται στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, η συχνότερη αιτία ατυχημάτων στη Κύπρο, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 30%, είναι η πτώση από ύψος, με συχνότερες αιτίες την πτώση από ικριώματα (σκαλωσιές) και φορητές κλίμακες (σκάλες), ενώ ακολουθούν οι πτώσεις από κεκλιμένες στέγες, άκρα δαπέδων και εξοπλισμό εργασίας.