Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Ο επικεφαλής των Εθνικών Ομάδων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Χάρης Νικολάου, πήρε πρώτος τον λόγο και καλωσόρισε τον κ. Λίνο Γαβριήλ στην Εθνική Ανδρών, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προπονητή, που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει σπουδαίο έργο όπου και αν έχει εργαστεί. Εξαιρετική δουλειά έχουν επιδείξει φυσικά και ο κ. Παπαδόπουλος και κ. Λαμπρίας, οι οποίοι ήταν στο Τεχνικό Επιτελείο της Εθνικής Ανδρών και τα προηγούμενα χρόνια.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Λίνου Γαβριήλ και στο τεχνικό του επιτελείο και πιστεύουμε πως η Εθνική Ανδρών θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της και να κάνει το επόμενο βήμα και να προχωρήσει στην νέα εποχή, με τους πιο νεαρούς καλαθοσφαιριστές να παίρνουν μεγαλύτερους ρόλους στο μέλλον.
Άλλωστε το μεγάλο στοίχημα της Ομοσπονδίας ήταν και είναι η ανάδειξη του κύπριου καλαθοσφαιριστή, όπου θα στελεχώσει όλες τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου τα επόμενα χρόνια.
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας για την Α’ προκριματική φάση, με νίκη απέναντι στην Πορτογαλία, η οποία θα είναι η ομάδα που μαζί θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο.
Η παρουσία του κόσμου θα παίξει τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια μας. Θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το “Τάσσος Παπαδόπουλος” Ελευθερία για να στηρίξει την Εθνική Κύπρου, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα. Ήδη λαμβάνουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από τον κόσμο και αναμένουμε πως θα δώσει μαζικό παρών στο γήπεδο.
Θα ήθελα να πω εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της ΚΟΚ ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δύο μεγάλους χορηγούς της Εθνικής Ανδρών.
Την ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία αποτελεί τον μέγα χορηγό και τον σταθερό σύμμαχο της κυπριακής καλαθόσφαιρας και των Εθνικών Ομάδων εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και τον επίσημο αερομεταφορέα όλων των Εθνικών Ομάδων, την Cobalt, η οποία είναι η εταιρεία που προτιμούν χιλιάδες συμπατριώτες μας καθημερινά και που στηρίζει την προσπάθεια για σωστή προετοιμασία όλων των εθνικών μας ομάδων».
Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ την χώρα μου από το συγκεκριμένο πόστο. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση να δουλέψουμε σκληρά μαζί με τους βοηθούς μου, ώστε να δικαιώσουμε τους ανθρώπους για την επιλογή τους. Όπως σε όλα τα ομαδικά αθλήματα έτσι και στο δικό μας άθλημα τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια από το σύνολο.
Γι αυτό και η δικιά μου προσπάθεια ξεκινάει με τους συνεργάτες μου, δύο εξαίρετους προπονητές, τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τον κ. Νίκο Λαμπρία, και με τους παίκτες μας.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια μας, έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις. Θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία μας όταν επιστρέψουν και ενσωματωθούν στην αποστολή οι καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού Στροβόλου, όπως και τα δύο παιδιά που θα έρθουν από το εξωτερικό, ο Χριστόφορος Ραζής και ο Νίκος Στυλιανού.
Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα τρόπο σκέψης που θα αφορά την σκληρή δουλειά και την ομαδικότητα. Μέρα με την μέρα να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως έχουν σε σχέση με την φιλοσοφία που θα έχουμε στην ομάδα ώστε να παρουσιάσουμε καλύτερα το σύνολο μας κόντρα στην Πορτογαλία.
Σίγουρα είναι μία καινούργια προσπάθεια για όλους. Κάτι το διαφορετικό, και για την Ομοσπονδία και για εμάς τους προπονητές, αλλά το πιο σημαντικό για τους αθλητές, που λίγες μέρες μετά που θα φοράνε την φανέλα των ομάδων τους, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο γήπεδο ως παίκτες της Εθνικής.
Δεν είναι εύκολο, ειδικά για αυτούς. Γι αυτό θα προσπαθήσουμε να τους στηρίξουμε για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο τους και να αποδώσουνε ώστε να έρθει και η πρώτη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία, ένα δυνατό αντίπαλο.
Υποσχόμαστε σκληρή δουλειά καθημερινά και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα σύνολο που θα παλεύει από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο στο γήπεδο για να πετυχαίνει τους στόχους του.
Η ομάδα σιγά σιγά αλλάζει. Μπαίνουνε καινούργιοι παίκτες, πιο νεαροί, στην ομάδα. Τολμώ να πω ότι η ομάδα μας είναι πιο έμπειρη, όχι λόγω ηλικίας, αλλά η εμπειρία πηγάζει μέσα από τα παιχνίδια που παίρνουν συνεχώς οι παίκτες.
Μέσα από την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, οι παίκτες μας έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους φέτος και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και με την προσθήκη των καλαθοσφαιριστών του Κεραυνού αλλά και των δύο παιδιών που θα έρθουν από το εξωτερικό, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ εγώ είναι ότι εμείς, όπως κάθε φορά που παίζουμε, θα δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας για την νίκη και για να προσφέρουμε ωραίο μπάσκετ.
Από εκεί και πέρα θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στους ΑΜΚΕ το καλοκαίρι, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς να πετύχουμε από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση, όμως εμείς το πιστεύαμε.
Δουλέψαμε πολύ σκληρά γι αυτό και δουλεύουμε πολύ σκληρά τώρα και στόχος μας είναι το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να τα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι ώστε όπως τα έφερε η διοργάνωση θα παίξουμε τον επόμενο μας αγώνα μετά από τρεις μήνες.
Οπότε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτο, να το κερδίσουμε στην έδρα μας και μετά να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Θέλω να καλέσω και εγώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε.
Κάναμε πολλές ενέργειες με την Ομοσπονδία για να έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο κόντρα στην Πορτογαλία. Θέλουμε να αγκαλιαστεί η προσπάθεια της Εθνικής και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις