Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο της Κύπρου – Απεβίωσε ο δρ Π. Πασιαρδής – «Πράος, ανθρώπινος, καταξιωμένος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο της Κύπρου – Απεβίωσε ο δρ Π. Πασιαρδής – «Πράος, ανθρώπινος, καταξιωμένος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο της Κύπρου και όχι μόνο σκόρπισε η είδηση θανάτου του Πάνου Πασιαρδή, Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, έγραψε στο twitter το απόγευμα της Δευτέρας 30/10,  «ο συνάδελφος Καθηγητής Οικονομικών, Πάνoς Πασιαρδής έφυγε χθες βράδυ για το μεγάλο ταξίδι. Πράος, ανθρώπινος, καταξιωμένος επιστήμονας». Σύντομο βιογραφικό Ο Πάνος Πασιαρδής ήταν ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός με πλούσιο ερευνητικό έργο και με επίκεντρο την καταναλωτική ζήτηση, τα δημόσια οικονομικά και κοινωνική πρόνοια, την εφαρμοσμένη οικονομετρία και την κυπριακή οικονομία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο στα οικονομικά το 1973. Στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο όπου συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές όπου και ολοκλήρωσε το 1975. Το 1979 θα αποφοιτήσει ως διδάκτωρ Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο κ. Πασιαρδής υπήρξε Ανώτερος ερευνητής και Διευθυντής Οικονομικής Υποστήριξης (1986), Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών. Λέκτορας (1988) και Reader (1991) στα Οικονομικά στο City University. Αναπληρωτής Καθηγητής (1991) και Καθηγητής (1994) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2002 και Διευθυντής μέχρι το 2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια δύσκολη πολιτική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από κόμμα–ρυθμιστή των εξελίξεων, με καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, το ΔΗΚΟ κατατάσσεται πλέον –σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις– στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΕΛΑΜ.

BEST OF TOTHEMAONLINE