Στο «τραπέζι» η ΑΤΑ – Μαραθώνιες επαφές Χριστοδουλίδη με κοινωνικούς εταίρους
Σε εντατικούς διαλόγους βρίσκεται το Προεδρικό για τον μηχανισμό Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Ο πλειστηριασμός της με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατομμύρια ευρώ, θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου και σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πλουσίων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα σπίτι στο νησί των ανέμων.
Η Eurobank ζήτησε πριν από μερικές ημέρες –την κατασχετήρια έκθεση παρουσίασε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"- την επίσπευση του πλειστηριασμού. Η απαίτησή της ανέρχεται σε 4.039.406,95 ευρώ, ενώ η διαδικασία που θα ακολουθεί περιγράφεται αναλυτικά μέσα στις 14 σελίδες του εγγράφου που έχει τον τίτλο «Α’ επαναληπτική περίληψη κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας».
Αναλυτικά η βίλα του Λυμπέρη μπορεί να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τη Eurobank, όμως είναι υποθηκευμένη σε άλλες δύο τράπεζες, όπως στην Εμπορική στην οποία έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ. Αν η έπαυλη πουληθεί, τότε σύμφωνα με τα ελλαδικά δημοσιεύματα, πρώτα θα πληρωθεί η Εμπορική Τράπεζα, έπειτα η Τράπεζα Κύπρου και τελευταία η Eurobank.
Ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, τόνισε στο Πρώτο Θέμα: «Σύμφωνα με τον νόμο 3691/2008, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ένα από τα μέτρα είναι η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου. Η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στο να εμποδίσει οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου, είτε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, είτε από άλλο πρόσωπο, ακόμη και αν είναι το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. Η απαγόρευση δεν εμποδίζει, ωστόσο, τη διαδικασία διοικητικής εκτέλεσης (κατάσχεση κ.λπ.) των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




