Προειδοποιήσεις Ουάσινγκτον κατά Κούρδων και Ιρακινών

Προειδοποιήσεις Ουάσινγκτον κατά Κούρδων και Ιρακινών

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προέτρεψαν σήμερα τους Κούρδους και τους Ιρακινούς να αποφύγουν κλιμάκωση της έντασης και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις αναφορές περί μαχών, μετά την ανακατάληψη του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις, σε απάντηση για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που οργανώθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, απέφυγε να διευκρινίσει αν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διακόψουν τη στρατιωτική βοήθεια και την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων στην περίπτωση μιας μείζονος σύρραξης. "Δεν θα κάνω εικασίες στο θέμα αυτό αλλά θα σας πω ότι εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες... Ενθαρρύνουμε τον διάλογο", σημείωσε. Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ιράκ ότι θα υπάρξουν "σοβαρές συνέπειες" αν χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων τα όπλα με τα οποία εφοδιάζουν οι ΗΠΑ τον ιρακινό στρατό. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν εξοπλισμό και εκπαίδευση στην κυβέρνηση του Ιράκ για να πολεμήσει (το Ισλαμικό Κράτος) και τις εξωτερικές απειλές, όχι για να επιτεθεί σε στοιχεία των δικών της περιφερειακών κυβερνήσεων, που είναι ένας πολύτιμος και επί μακρόν εταίρος των ΗΠΑ", τόνισε. "Μην αμφιβάλετε, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν συνεχίσουμε να βλέπουμε να γίνεται κατάχρηση του αμερικανικού εξοπλισμού κατ` αυτόν τον τρόπο", προειδοποίησε ο Μακέιν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: 37χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον 55χρονου και τον χτύπησε

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: 37χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον 55χρονου και τον χτύπησε

Αδικήματα απόπειρας φόνου και πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, διερευνά η Αστυνομία εναντίον 37χρονου στη Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE