Κ. Μητσοτάκης: Το μάθημα που πήραμε από την Κύπρο είναι η περικοπή δαπανών

Κ. Μητσοτάκης: Το μάθημα που πήραμε από την Κύπρο είναι η περικοπή δαπανών

Ειδική αναφορά στη δημοσιονομική πολιτική με την οποία αντιμετώπισε η Κύπρος την οικονομική κρίση έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 72ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σύγκριση της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε Κύπρο και Ελλάδα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η Κύπρος δεν αύξησε ούτε έναν φόρο και έδωσε έμφαση στη μείωση δαπανών. «Το βασικό μάθημα λοιπόν είναι ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνει από το σκέλος των δαπανών, όχι των φόρων», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι στην Κύπρο επιτεύχθηκε η ελάχιστη δυνατή πολιτική συναίνεση για τις σημαντικές αλλαγές που οδήγησαν σε έξοδο από την κρίση, και υποστήριξε ότι όταν το κόμμα του ζητούσε συναίνεση στην Ελλάδα «κάποιοι υπόσχονταν το σκίσιμο των μνημονίων».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE