Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Αποζημίωση €500.000 μέσω αγωγής διεκδικεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η οικογένεια του θανόντα πρώην υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οικογένεια αναμένεται να καταχωρήσει την Πέμπτη 31/8 αγωγή, κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για τον θάνατο του. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα η αγωγή θα βασίζεται στις συνθήκες κράτησης και στην βάση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Χάρτη Θεμελιωδών Ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικογένεια του εκλιπόντος θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραβίασε το «δικαίωμα στη ζωή» και ότι υπέστη «απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση». Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Παπακώστας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την φονική έκρηξη στο Μαρί που συνέβη το Ιούλιο του 2011. Ο ίδιος, απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το 2015 με την οικογένεια από τότε να κάνει λόγο για ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν τον Κώστα Παπακώστα στο θάνατο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE