Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Αποζημίωση €500.000 μέσω αγωγής διεκδικεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η οικογένεια του θανόντα πρώην υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οικογένεια αναμένεται να καταχωρήσει την Πέμπτη 31/8 αγωγή, κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για τον θάνατο του. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα η αγωγή θα βασίζεται στις συνθήκες κράτησης και στην βάση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Χάρτη Θεμελιωδών Ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικογένεια του εκλιπόντος θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραβίασε το «δικαίωμα στη ζωή» και ότι υπέστη «απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση». Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Παπακώστας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την φονική έκρηξη στο Μαρί που συνέβη το Ιούλιο του 2011. Ο ίδιος, απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το 2015 με την οικογένεια από τότε να κάνει λόγο για ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν τον Κώστα Παπακώστα στο θάνατο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.