Νεκρός φέρεται να είναι ο άντρας που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Νεκρός φέρεται να είναι ο άντρας που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Σουμπιράτς, στην επαρχία της Βαρκελώνης, μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στην Καταλονία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

  Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε επίσης ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Λίγο νωρίτερα, η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο Αμπουγιακούμπ έχει συλληφθεί σε άλλη κοινότητα της ίδιας περιοχής, το Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια. Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας όμως δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία. Η Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς. «Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο. Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης – Αμπντάλλα: Συζήτησαν για Κυπριακό, Μέση Ανατολή και ΕΕ - Στρατηγική προτεραιότητα η Νότια Γειτονία

Χριστοδουλίδης – Αμπντάλλα: Συζήτησαν για Κυπριακό, Μέση Ανατολή και ΕΕ - Στρατηγική προτεραιότητα η Νότια Γειτονία

Η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές της Νότιας Γειτονίας και η σημασία της συνεργασίας ΕΕ–Ιορδανίας, σε συνδυασμό με την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και οι  εξελίξεις στο Κυπριακό, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β’, στο περιθώριο της 80ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE