Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί: «Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές…»

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί: «Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές…»

Πολλά παιδιά κάθε χρόνο παγκοσμίως τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Γι’ αυτό τις πλείστες φορές ευθύνεται η αντικανονική θέση στην οποία ταξιδεύουν μέσα στο αυτοκίνητο και η έλλειψη παιδικού καθίσματος ή συστήματος πρόσδεσης.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία σύμφωνα με το Νόμο αναφέρει: Παιδιά ύψους κάτω των 150 εκ. ΠΡΕΠΕΙ να μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης, το οποίο θα είναι σύμφωνα με το βάρος τους. Στα οχήματα που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείας: Τα παιδιά κάτω των 3 χρονών δεν μπορούν να ταξιδεύουν Τα παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται σε οποιοδήποτε οπίσθιο κάθισμα, αφού φέρουν ζώνη ασφαλείας Παιδιά κάτω των 3 χρονών και παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται χωρίς σύστημα συγκράτησης, στο πίσω μέρος αυτοκινήτου ταξί, όταν δεν υπάρχει σε αυτό το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παιδικά καθίσματα με μέτωπο προς τα πίσω σε θέση επιβάτη, η οποία προστατεύεται με αερόσακο εκτός αν αυτός απενεργοποιηθεί. Μετά από άδεια του Εφόρου, παιδιά 3 χρονών και άνω, ύψους κάτω των 150 εκ. μπορούν να ταξιδεύουν στα πίσω καθίσματα και να φέρουν τη ζώνη ασφαλείας: Σε μικρή απόσταση όταν πρόκειται για περιστασιακή μεταφορά Όταν η εγκατάσταση δύο συστημάτων συγκράτησης για παιδιά στα πίσω καθίσματα εμποδίζει την εγκατάσταση ενός τρίτου συστήματος Σας συστήνουμε και σας συμβουλεύουμε να μην μεταφέρετε τα παιδιά σας στο μπροστινό κάθισμα με ενεργοποιημένο τον αερόσακο. Ο αερόσακος είναι σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, το οποίο όταν σε μια σύγκρουση ενεργοποιηθεί ανοίγει με τέτοια πίεση και δύναμη που μπορεί να κτυπήσει το παιδικό κάθισμα ή ακόμα και το ίδιο το παιδί και να το τραυματίσει, έτσι το σύστημα συγκράτησης θα πάψει να παρέχει οποιαδήποτε ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE