Επικίνδυνος κρατούμενος αποφυλακίστηκε μετά από λίγους μήνες λόγω… λάθους

Επικίνδυνος κρατούμενος αποφυλακίστηκε μετά από λίγους μήνες λόγω… λάθους

Ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος» κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί να περάσει εννιά χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε μόλις εννιά μήνες αργότερα, λόγω ενός λάθους που έγινε στην καταγραφή της ποινής του.

Όπως γράφει το BBC, ο 25χρονος Ράλστον Ντοντ φυλακίστηκε τον Νοέμβριο, αφότου ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τρεις φορές έναν άντρα στην πλάτη έπειτα από καβγά σε δρόμο του βόρειου Λονδίνου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας σημείωσε πως τέτοια λάθη είναι «εξαιρετικά σπάνια» και ερευνά την υπόθεση. Ένα ένταλμα σύλληψης για τον Ντοντ έχει ήδη εκδοθεί και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο Ντοντ επιτέθηκε σε έναν 21χρονο με μαχαίρι στις 28 Σεπτεμβρίου του 2016 και στη συνέχεια διέφυγε. Συνελήφθη στις 11 Οκτωβρίου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Μετά την καταδίκη του, ο αστυνομικός επιθεωρητής Γουίλ Λέξτον Τζοουνς είχε δηλώσει ότι η έρευνα οδήγησε «στη φυλάκιση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου εγκληματία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο στα γραφεία των κομμάτων άρχισαν να στήνουν τη σκακιέρα στην οποία θα κινηθούν μέχρι τον Μάιο του 2026.