ΔΗΣΥ: «Επίθεση» σε ΑΚΕΛ για διαμαρτυρία μπροστά στο Προεδρικό - «Οι μάχες πρέπει να δίνονται εκεί που μετρούν»

ΔΗΣΥ: «Επίθεση» σε ΑΚΕΛ για διαμαρτυρία μπροστά στο Προεδρικό - «Οι μάχες πρέπει να δίνονται εκεί που μετρούν»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Προέδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος για την διοργάνωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού μπροστά στο Προεδρικό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. ανέφερε πως «οι μάχες πρέπει να δίνονται εκεί που πραγματικά μετρούν - στα διεθνή φόρα. Όχι με λαϊκισμό στους δρόμους και στις πλατείες».

Αυτούσια η δήλωση:

«Το ΑΚΕΛ λειτουργεί δυστυχώς και πάλι με λογικές περασμένων δεκαετιών. Το ανησυχητικό είναι ότι επιχειρεί να επαναφέρει τη χώρα σε αυτές τις εποχές.

Η Κύπρος, δεν έχει την πολυτέλεια να έρχεται σε ρήξη με χώρες όπως το Ισραήλ, που παρέχουν στρατηγική και γεωπολιτική στήριξη.

Η επιλογή του ΑΚΕΛ να οργανώσει διαμαρτυρία κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού μπροστά στο Προεδρικό, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Αυτή η στάση δεν βοηθά τη χώρα να προχωρήσει. Αντίθετα, την παγιδεύει σε διχαστικές επιλογές του παρελθόντος.

Η Κύπρος χρειάζεται σοβαρό δημόσιο διάλογο και ξεκάθαρη στρατηγική. Είναι ώρα για υπεύθυνες πολιτικές επιλογές. Οι μάχες πρέπει να δίνονται εκεί που πραγματικά μετρούν — στα διεθνή φόρα. Όχι με λαϊκισμό στους δρόμους και στις πλατείες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE