Το Συμβούλιο εγκρίνει τα συμπεράσματα για την θαλάσσια οικονομία

Το Συμβούλιο εγκρίνει τα συμπεράσματα για την θαλάσσια οικονομία

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών ενέκρινε την Δευτέρα 26/06 συμπεράσματα σχετικά με τη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης των ευρωπαϊκών θαλάσσιων και θαλάσσιων οικονομιών, με συγκεκριμένες προβλέψεις αναπτυξιακές ευκαιρίες για τις απόκεντρες, περιφερειακές, παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Κύπρος.

Τα συμπεράσματα υπενθυμίζουν τον ζωτικό ρόλο των ωκεανών για τη ζωή στη γη, την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την καινοτομία και υπογραμμίζουν ότι οι ωκεανοί και οι θάλασσες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις και πρέπει να προστατεύονται από τις δυσμενείς συνέπειες της αλλαγής του κλίματος.

Με βάση τα συμπεράσματα, τα κράτη μέλη καλούνται να διαχειριστούν βιώσιμα τους ωκεανούς και τις θάλασσες, να προωθήσουν την αποδοτικότητα των ανανεώσιμων πόρων και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να άρουν τα εμπόδια στην ανάπτυξη, να ενισχύσουν τις επενδύσεις και να ενισχύσουν τη συνεργασία στον τομέα του εμπορίου.

Το Συμβούλιο ζητεί επίσης να ληφθούν μέτρα ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι εξόχως απόκεντρες, περιφερειακές, παράκτιες και νησιωτικές περιοχές θα διαθέτουν επαρκείς ευκαιρίες ανάπτυξης.

Τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να εργαστούν για την υποστήριξη νέων τεχνολογιών που συμβάλλουν στη ναυτιλιακή οικονομία και να ενθαρρύνουν τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας, προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση της κατάρτισης και των ευκαιριών απασχόλησης.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE