Κατάργηση δασμών στις εισαγωγές ανταλλακτικών ιαπωνικών αυτοκινήτων προετοιμάζει η ΕΕ

Κατάργηση δασμών στις εισαγωγές ανταλλακτικών ιαπωνικών αυτοκινήτων προετοιμάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει την άμεση κατάργηση των δασμών εισαγωγής για την πλειοψηφία των ανταλλακτικών ιαπωνικών αυτοκινήτων σε διαπραγματεύσεις που διεξάγονται τώρα, έγραψε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ πιέζει την Ιαπωνία να δεχθεί να μειώσει ή να καταργήσει τους δασμούς σε αγροτικά προϊόντα όπως το χοιρινό, τα τυριά και τα κρασιά, αναφέρει η εφημερίδα, φέρνοντας το Τόκιο σε δύσκολη θέση λόγω της εσωτερικής πολιτικής αντίθεσης στο άνοιγμα των κλάδων αυτών σε ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

Οι διαπραγματευτές της Ιαπωνίας και της ΕΕ συνεχίζουν τις συνομιλίες τους στο Τόκιο ώστε να καταλήξουν σε ευρεία συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) στις αρχές Ιουλίου, έγραψε η εφημερίδα χωρίς να αναφέρει πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.