ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Αρχηγό Αστυνομίας της Αυστραλίας συνάντησε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου – Περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων

Τον Αρχηγό Αστυνομίας της Αυστραλίας συνάντησε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου – Περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων

Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Αστυνομία Κύπρου και την Αστυνομία Αυστραλίας συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη 15/6 ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας κ. Andrew Colvin.

O Αυστραλός Αρχηγός Αστυνομίας βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο επίσκεψης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 53 χρόνων παρουσίας της Αυστραλιανής αποστολής στην Κύπρο ως μέλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, τον Αυστραλό Αρχηγό Αστυνομίας συνόδευε ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Alan Sweetman και αντιπροσωπεία της Αυστραλιανής αποστολής. Παρευρέθηκαν επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της Αστυνομίας Κύπρου.
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην εξαιρετική μακρόχρονη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο οργανισμών επιβολής του νόμου και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης και ενδυνάμωσή της στο πλαίσιο του μνημονίου συναντίληψης που είχε υπογραφτεί το 2006. Από πλευράς του ο Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοστόμου για την φιλοξενία και ανάφερε ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας.
 
Οι δύο Αρχηγοί συμφώνησαν και όρισαν σημεία επαφής από τις δύο Αστυνομίες για τις περαιτέρω ενέργειες. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις αρχές επιβολής του νόμου, ιδίως σε σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας προσώπων. Ο Αυστραλός αξιωματούχος επεσήμανε ιδιαίτερα την ύπαρξη ισχυρού νομοθετικού πλαισίου στην Αυστραλία που καλύπτει, με ασφαλιστικές δικλείδες, την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οχημάτων και άλλων τεχνικών μέσων, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
 
Η συζήτηση επεκτάθηκε ακολούθως για να καλύψει άλλα εξίσου σημαντικά θέματα στη σύγχρονη αστυνόμευση, όπως η πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα θέματα αστυνομικής εκπαίδευσης και έξυπνης αστυνόμευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top