Στις 9 Ιουνίου η αγόρευση για μετριασμό της ποινής του Παναγιώτη Αλέξανδρου για τον φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα

Στις 9 Ιουνίου η αγόρευση για μετριασμό της ποινής του Παναγιώτη Αλέξανδρου για τον φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα

Για τις 9 Ιουνίου 2017 ορίστηκε η διαδικασία αγόρευσης για μετριασμό ποινής ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας - Αμμοχώστου , στην υπόθεση της δολοφονίας της Ντανιέλα Ρόσκα.

Στις 22 Μαΐου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε κρίνει τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 27 χρονών από τα Λιβάδια, ένοχο στις πέντε κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλοπή από κατοικία και περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, αναφορικά με τον φόνο της Ρόσκα από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Την Τετάρτη 31/05 ήταν προγραμματισμένη η αγόρευση εκ μέρους της συνηγόρου υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής του Αλεξάνδρου, ωστόσο ο συνήγορος Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι η έκθεση του Γραφείου Ευημερίας είναι ελλιπής και παραπλανητική και από αυτήν απουσιάζουν στοιχεία αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Για το λόγο αυτό ζήτησε αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να έχει χρόνο για να συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούν το θέμα της υγείας και τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Θανάσης Παπανικολάου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του συνηγόρου και έτσι η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 9η Ιουνίου 2017 ως ημερομηνία για αγόρευση για μετριασμό της ποινής.

Για τη σημερινή διαδικασία έφτασαν ο πατέρας και ο αδελφός της, οι οποίοι θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους αφού δεν κατέστη δυνατό να γίνει την Τετάρτη 31/05 η αγόρευση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE