Θα υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το Ελληνικό χρέος, δηλώνει στο Spiegel ο Τσακαλώτος

Θα υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το Ελληνικό χρέος, δηλώνει στο Spiegel ο Τσακαλώτος

Μιλώντας στον ανταποκριτή του περιοδικού στην Αθήνα δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης.

Αισιόδοξος δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος για επίτευξη συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και το χρέος στο Γιουρογκρούπ της 15ης Ιουνίου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel Online. 

«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», ανέφερε ο κ Τσακαλώτος. Το Spiegel επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της χρεωκοπίας καθώς τον Ιούλιο λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους επτά δισ. ευρώ. 
 
Στο μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η Ελλάδα πιθανόν να μην δεχτεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές αν δεν λάβει ελάφρυνση χρέους και με δήλωσή του στο Ρόιτερς το απέδωσε σε παρερμηνεία. «Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE