«Στείλτε ένα ασθενοφόρο και ένα φέρετρο». Η πτήση τρόμου με ισλαμιστές αεροπειρατές που προσγειώθηκαν στη Λάρνακα και άρχισαν να εκτελούν τους επιβάτες. Η ομηρία ρεκόρ

«Στείλτε ένα ασθενοφόρο και ένα φέρετρο». Η πτήση τρόμου με ισλαμιστές αεροπειρατές που προσγειώθηκαν στη Λάρνακα και άρχισαν να εκτελούν τους επιβάτες. Η ομηρία ρεκόρ

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, στις 8 Απριλίου 1988 σήμανε συναγερμός στην Κύπρο, όταν ένα αεροπλάνο το οποίο είχε καταληφθεί από αεροπειρατές προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι αεροπειρατές ήταν ισλαμιστές και απαιτούσαν ανεφοδιασμό. Διαφορετικά θα σκότωναν τους ομήρους.

Το Boeing KU 422 είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Μπανγκόγκ με προορισμό το Κουβέιτ, στις 5 Απριλίου Μεγάλη Τρίτη, με 97 επιβάτες, εκ των οποίων τρεις ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κουβέιτ και ένα 15μελές πλήρωμα. 

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, ένας από τους ένοπλους αεροπειρατές, ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι το αεροπλάνο βρισκόταν πλέον υπό τον έλεγχό τους. Μιάμιση ώρα μετά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Περσία, στο αεροδρόμιο της Μασιάτ, όταν ο 53χρονος Ιρακινός Πιλότος ανέφερε στον Πύργο Ελέγχου πως τα καύσιμά τους εξαντλούνταν.

Διαβάστε περισσότερα στην mixanitouxronou.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE