ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Καλιφόρνια! Φώναζε «Μισώ τους λευκούς και ο Θεός είναι μεγάλος» - Εκτέλεσε τρεις ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τρόμος στην Καλιφόρνια! Φώναζε «Μισώ τους λευκούς και ο Θεός είναι μεγάλος» - Εκτέλεσε τρεις ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε δολοφονικό αμόκ ένας άνδρας ηλικίας 39 ετών, άνοιξε πυρ στους δρόμους του Φρέσνο στην Καλιφόρνια και ενώ φώναζε "Αλλού Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος), εκτέλεσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους.

«Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους" εκτιμά η αστυνομία για τον δράστη, το κίνητρο του οποίου φαίνεται πως ήταν καθαρά φυλετικό».

Δράστης του μακελειού είναι ο 39χρονος Κόρι Αλί Μοχάμεντ, ο οποίος σκότωσε τρεις λευκούς άνδρες, ενώ καταζητούνταν για τη δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας σε μοτέλ την περασμένη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικράτησε στους δρόμους του Φρέσνο το γεγονός πως μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, ο δράστης πυροβόλησε 16 φορές!

Η πληροφορία πως ο Μοχάμεντ φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» την ώρα που εκτελούσε τα θύματά του προκάλεσε το φόβο πως ίσως πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστή σε αμερικανικό έδαφος.

Άμεσα, όμως, αποδείχθηκε πως τα κίνητρά του ήταν καθαρά ρατσιστικά, αφού δήλωσε πως μισεί τους λευκούς. »

«Με ψάχνετε» είπε ο Κόρι Αλί Μοχάμεντ στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του μακελειού για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ. Το παρατσούκλι του δράση ήταν "Μαύρος Ιησούς" και είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook μηνύματα κατά των λευκών και της κυβέρνησης.

Τα τρία θύματα του 39χρονου ήταν όλοι τους λευκοί άνδρες, ηλικίας 34, 37 και 58 ετών και εκτιμάται πως τους επέλεξε τυχαία για να τους σκοτώσει. Και οι τρεις δολοφονίες έγιναν στο κέντρο του Φρέσνο, σε κοντινά σημεία η μια από την άλλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης απείλησε με το όπλο του μια νεαρή γυναίκα και το μικρό παιδάκι της, που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, αλλά δεν τους πείραξε τελικά.

Από newsit.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top