ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ «πυροβολώντας» ο Δράκος – «Η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ αυτοαναιρεί την ιστορία της παράταξης»

Παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ «πυροβολώντας» ο Δράκος – «Η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ αυτοαναιρεί την ιστορία της παράταξης»

Παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και από μέλος του Κόμματος ο Σωτήρης Δράκος.

Ο Δράκος με ανακοίνωσή του παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ, την Παρασκευή 7/4, με λόγο της απόφασή του την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Δράκος, δεν έγινε διαβούλευση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με τα μέλη του πολιτικού γραφείου, ούτως ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα, ενώ ταυτίζεται, όπως αναφέρει «με την απαράδεκτη και ανέντιμη αξίωση του Μουσταφά Ακιντζί να επιβάλει στη συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων την τουρκική απαίτηση για παραχάραξη της ιστορίας μας, και άρα της αλήθειας».

Ακόμη λέει πως «η πλήρης ταύτιση του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ, αυτοαναιρεί πρώτα από όλα την ιστορία της παράταξης», ενώ «προσβάλλει τους διαχρονικούς αγώνες του Συναγερμικού κόσμου και, ταυτόχρονα, αμαυρώνει την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Γλαύκο Κληρίδη ο οποίος όπως λέει ο κύριος Δράκος ήταν «ο πολιτικός της σύνεσης και του διαλόγου, ουδέποτε σύνδεσε την καλή διάθεση για συνομιλίες προς εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος  με την «ανάγκη», όπως προβάλλεται σήμερα, να διαγράψουμε στην ουσία, και να πάψουμε να τιμούμε τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού όπως επιθυμούμε, να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, να σπιλώνουμε την Ελλάδα και τους εκπροσώπους της με κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, όταν την ίδια στιγμή οι Τούρκοι επιμένουν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους, διατηρούν τη προκλητική τους ‘σημαία’ στο Πενταδάκτυλο και τόσα άλλα».

Όσον αφορά την ταύτιση του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ, ο κύριος Δράκος αναφέρει πως «ούτε, μπορούμε ενδοκυπριακά να αποδεχτούμε την ΑΚΕΛική εκδοχή της ιστορίας. Σε αυτά τα ζητήματα, ο Γλαύκος Κληρίδης ουδέποτε έκανε συμβιβασμούς. Όταν για παράδειγμα κατηγορήθηκε από το ΑΚΕΛ ότι «προάγει τον εθνικισμό με το να δηλώνει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική», ο ιδρυτής του ΔΗΣΥ απάντησε ευθαρσώς: «Ένας τόπος του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν και είναι Έλληνες, ασφαλώς και είναι Ελληνικός». Σήμερα, το ΑΚΕΛ παραμένει το ίδιο όπως και τότε. Ο Γενικός του Γραμματέας είπε τις προάλλες δημόσια ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική όπως κάποιοι άλλοι». Και τί του απάντησε η σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ; Τί του απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Φυσικά, την απάντηση την είδαμε σήμερα στην Βουλή, που εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται να συμφωνούν με τις θέσεις του ΑΚΕΛ και γι’  αυτό υπήρξε πλήρης ταύτιση μαζί του».

Τέλος εκφράζει την λύπη του και την μη ανοχή του στις καταστάσεις που «οπισθοδρομούν τον ΔΗΣΥ» κατά τα λεγόμενά του. Παραμένει όπως ο ίδιος αναφέρει πιστός στις αρχές του και συνεχίζει να είναι «μέρος στον πανάρχαιο και συνεχή αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για ελευθερία. Στηρίζω κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο συμβιβασμό, χωρίς ανισότητες και θα σέβεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή γλώσσας».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top