Βελτιωμένος ο δείκτης ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας, λέει ο ESM

Βελτιωμένος ο δείκτης ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας, λέει ο ESM

Βελτίωση του δείκτη ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας από το 1.9 στο 2,1 (με άριστα το 4) καταγράφει σημερινή έκθεση του European Stability Mechanism (ESM), η οποία κρίνει τις επιδόσεις των οικονομιών που ζήτησαν και έλαβαν στήριξη από την ευρωζώνη.

Ο δείκτης ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης ( 2,7). Σύμφωνα με την έκθεση ο δείκτης ήταν ξανά στο 2,1 το 2005 και είχε φτάσει στην κορυφαία του τιμή το 2008  (2,5).

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ως προς τη γενική οικονομική ισχύ, το 2016 η Κύπρος βαθμολογήθηκε με 2 μονάδες, με 2,6 μονάδες ως προς τη δημοσιονομική της θέση, με 2,3 στο χρηματοπιστωτικό τομέα, με 2,2  ως προς το θεσμικό πλαίσιο, με 2.1ως προς τα δάνεια, τη μόχλευση του ιδιωτικού τομέα και τα ακίνητα και τέλος με 2 μονάδες στον τομέα του κρατικού δανεισμού, συνθηκών δανεισμού και κατανομής δανείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE