Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, λέει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, λέει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

"Η β` αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμένετε" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα του συνεδρίου του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι "δεν χρειαζόμαστε περισσότερη λιτότητα. Φτάνουμε στον στόχο".

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η β` αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, προσθέτοντας πως το νέο πακέτο θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, "2% του ΑΕΠ μέτρα από τη μια πλευρά και 2% του ΑΕΠ από την άλλη".

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, όπου το ΔΝΤ έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του ότι δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος θα δώσει μήνυμα στις αγορές (λόγω και της συμμετοχής του ΔΝΤ) και θα φέρει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι φοβερά ανήσυχος για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, λέγοντας πως, κατά την άποψή του, η ευρωζώνη δεν βρίσκεται σε στέρεες βάσεις και έχει πολύ μεγάλο συστημικό πρόβλημα από οικονομικής και από πολιτικής σκοπιάς. "Oταν οι χώρες του Βορρά (όπως η Γερμανία) έχουν τόσο μεγάλα πλεονάσματα, δεν θα γίνει ανταγωνιστικός ο νότος. Είναι ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE