Να οδηγήσει την Ελλάδα «σε καλούς λιμένες ευημερίας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης στον Τσίπρα

Να οδηγήσει την Ελλάδα «σε καλούς λιμένες ευημερίας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης στον Τσίπρα

Δύναμη και υπομονή ευχήθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν σήμερα στα Ιεροσόλυμα κατά την τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβούκλιου το οποίο στεγάζει τον Πανάγιο Τάφο, και που αναστηλώθηκε σχεδόν εξ αρχής από Έλληνες επιστήμονες.

Κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα "ενίσχυση και καρτέρηση» ώστε να οδηγήσει, όπως είπε, τον ελληνικό λαό "σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας".

Ακολούθως, όλοι οι καλεσμένοι μετέβησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου η επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων, καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, Τόνια Μοροπούλου, εξήγησε πως έγινε το έργο, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια διεθνώς.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για "μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς".το έκανε, όμως, λίγο πιο δυνατά από ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να σπάσει το σφυρί.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE