Η Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.


"Εχουμε συμφωνήσει όσον αφορά την ημερομηνία", δήλωσε ο Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ "ταυτόχρονα" με τη γερμανική καγκελαρία.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν "ασφαλώς" θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στη Μόσχα την 9η Μαρτίου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πούτιν είχε δηλώσει πως "αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου".

Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τη 10η Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους δυτικούς έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκόταραν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE