Η Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.


"Εχουμε συμφωνήσει όσον αφορά την ημερομηνία", δήλωσε ο Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ "ταυτόχρονα" με τη γερμανική καγκελαρία.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν "ασφαλώς" θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στη Μόσχα την 9η Μαρτίου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πούτιν είχε δηλώσει πως "αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου".

Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τη 10η Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους δυτικούς έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκόταραν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE